Tänään on siitä harvinainen liputuspäivä, että siihen liittyy oma leivonnainen. Minusta itse tehdyt Runebergintortut ovat parhaita, silloin ne ovat varmasti tarpeeksi kosteita ja matalina jokaiseen supalaan saa sekä hilloa että kuorrutetta (kaupan korkeat versiot syön aina alhaalta ylös, jotta paras osa jää viimeiseksi). Tässä oma reseptini Runebergintorttuihin, mukana pari hyväksi havaittua kikkaa.
Idag är det på så sätt en exceptionell flaggningsdag, att dagen har ett eget bakverk. Jag tycker bäst om självlagade Runebergstårtor, de är tillräckligt saftiga och eftersom jag gör dem låga får man med varje munsbit både sylt och glasyr (jag äter alltid butikens höga versioner nerifrån uppåt så det bästa kommer sist). Här är mitt eget recepr för Runebergstårtor med några praktiska tips.
Runebergintortut (10 kpl)
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja tai murskattuja piparkakkuja
1/2 dl mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 dl punaista mehua (halutessasi osan voi korvata rommilla)
1-2 tl sokeria
3 tippaa karvasmantelia
Koristeeksi:
Tomusokeria, vettä ja vadelmahilloa
1. Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin.
2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan, sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
3. Jaa ruokalusikallinen taikinaa per muffinnsivuoka. Vinkki! Tasoita leivonnaisten pinta veteen kastetulla teelusikalla, kuorrute ja hillo on helpomi lisätä tasaisten torttujen päälle.
4. Paista 200 asteessa noin 10 min.
5. Sekoita valmiiseen mehuun sokeri ja karvasmantelitipat ja kostuta sillä leivonnaiset, noin 2 1/2 teelusikallista per torttu.
6. Sekoita tomusokeri ja vesi, pursota jäähtyneiden torttujen päälle rengas ja lisää sen keskelle teelusikalla nokare vadelmahilloa.
7. Syödään ja ollaan tyytyväisiä!
Runebergstårtor (10 st)
100 g smör
1 dl farinsocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl skorpmjöl eller krossade pepparkakor
½ dl mandelkross
1 tsk bakpulver
Till fuktning:
1 dl röd saft (om du vill kan du ersätta en del med rom)
1-2 tsk socker
3 droppar bittermandel
Dekoration:
Florsocker, citronsaft och hallonsylt
1. Vispa det mjuka smöret och farinsockret med elvisp. Tillägg ägget och vispa väl.
2. Blanda de torra ingredienserna och tillägg till degen, blanda jämnt med en trägaffel.
3. Fördela en matsked deg i varje muffinsform. Tips! Jämna ytan med en fuktad tesked, det blir lättare att dekorera jämna tårtor.
4. Grädda i 200 grader ca 10 min.
5. Blanda sockret och bittermandeldropparna i den färdiga saften och fukta tårtorna med det, ca 2 ½ teskedar per tårta.
6.Blanda florsocker och citronsaft, spritsa en ring på de svalnade tårtorna och sätt ungefär en tesked hallonsylt i mitten.
7. Ät och njut!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!