maanantai 4. maaliskuuta 2013

Marsipaanimuovailua - Marsipanformgivning

Tuleva meribiologi rakastaa marsipaania, sekä syötävänä että muovailumateriaalina. Tavallisena maanantainakin maestrolle saattaa tulla inspiraatio.

Den blivande marinbiologen älskar marsipan, både att äta och modellera den. Även på en vanlig måndag kan maestron bli inspirerad.




Joitakin vuosia sitten löysin K-kaupasta maustefirma Sallisen ilmaisen marsipaanioppaan (joka löytyy nykyään myös firman nettisivulta), jonka ohjeilla maestro muotoili kanan, sammakon ja pupun

För några år sen hittade jag i K-butiken en gratis marsipanguide av kryddfirman Sallinen (som finns numera också på firmans hemsida på finska). Med hjälp av guiden formade maestron en höna, groda och hare.

Jämäkkä kana - Stabil höna
Huolestunut sammakko - Oroad groda

Väsynyt (tai krapulainen?) jänö - Trött (eller bakis?) hare
Mutta kyllä maestro käytti omaakin luovuutta: kala, käärme ja hämähäkki syntyivät ilman mallia.

Men visst kan maestron vara kreativ också på egen hand: en fisk, orm och spindel gjorde han utan modell.

Värikäs kala - Färggrann fisk
Iloinen käärme - Glad orm
Pelottava hämis - Skräckinjagande spindel


4 kommenttia:

  1. Hauska idea. Voi antaa vaikka lasten tehdä kakunkoristeet ettei aina ole niitä iänikuisia mrsipaanikukkia ja lehtiä.

    Vakkari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ja aika pienetkin lapset voivat muotoilla marsipaania, melkein samaa kuin jos muovailuvahaa muokkaisi.

      Poista
  2. Voi miten söpöjä ja hienoja! Näkyy olevan taito hyppysissä tällä nuorella meribiologin alulla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!