sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kotijääteloä - Hemlagad glass

Olen pitkään halunnut kokeilla itse jäätelön tekemistä. Nyt viikonloppuna tartuin viimein toimeen, ja sain aikaiseksi hyvänmakuista persikkajäätelöä!

Jag har redan länge velat prova på att laga själv glass. Nu på veckoslutet skred jag äntligen till verket, och lyckades laga god persikoglass!Ohje on Koti ja keittiö -lehdestä, maustoin perusjäätelön soseutetuila persikoilla ja suklaarouheella. Jäätelöstä ei tullut kovinkaan makeaa - seitsemänvuotiian mielestä se oli jopa mautonta - mutta itse olen makuun tyytyväinen. Osan persikoista olisi tosin voinut jättää suuremmiksi paloiksi vielä enemmän hedelmän makua antamaan. Joskus aion myös kokeilla sorbetin tekoa.

Receptet är från tidningen Koti ja keittiö (på finska), jag smaksatte glassen med mosade persikor och chokladströssel. Glassen blev inte särskilt söt - sjuåringen tyckte rentav att den var smaklös - men själv är jag nöjd med smaken. En del av persikorna kunde jag visserligen ha satt med som större bitar för ännu mer fruktsmak. Nån gång ska jag också pröva på att laga sorbet.

2 kommenttia:

  1. Kotijäätelö on herkkua! Meillä on ihan jäätelökone, jonka hankin joskus teininä hulluuksissani. Nyt sitä on taas tullut käytettyä ja hyvää tulee. Ilmankin toki pärjäisi.

    VastaaPoista
  2. Koneella olisi varmastui helpompaa, mutta pelkään että se jäisi kaappiin käyttämättömänä paria kertaa vuodessa lukuun ottamatta. Sähkövatkaimella tuntuu saavan ihan kelpo jälkeä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!