lauantai 19. tammikuuta 2013

Islannissa - På Island

Matkani Islantiin oli toinen käynitni saarella, edellisestä kerrasta oli 14 vuotta. Koska kyseessä oli työmatka en ehtinyt nauttia kaikesta mitä maassa on tarjolla, mutta ehdin käydä uimassa kuumassa lähteessa Sinisessä laguunissa. +37-40 -asteisessa vedessä oli rentouttavaa polskia, vaikka ilman lämötila oli vain +4 ja satoi.

Min resa till Island var mitt andra besök på ön, den förra gången var för 14 år sedan. Eftersom det var arbetsresa hann jag inte njuta av allt som landet har att erbjuda, men hann simma i naturlig varm källa i den Blåa lagunen. I +37-40-gradigt vatten var det avkopplande att plaska, trots att lufttemperaturen bara var +4 och det regnade.


Reykjavik puolestaan on suloinen pieni kaupunki, talot keskustassa matalia ja tulee vähän lilliputtifiilis.

Reykjavik i sin tur är en söt liten stad, husen låga i centrum och man får lite lilliputfkänsla.

Luonto on kaikkialla lähellä, ja maisemat todella vaikuttavia ja omituisia. Puita ei missään (kaupunkiin istutettuja lukuun ottamatta) ja maisema on mustan laavakiven ja vihreän sammalen peittämää.

Naturen är nära överallt, och landskapen verkligt imponerande och underliga. Träd finns ingenstans (förutom planterade i staden) och allt är täckt av svart lavasten och grön mossa.

 

Sateesta ja sumusta johtuen koneesta ei valitettavasti nähnyt jäätikköä, mutta sen sijaan Norjan vuonot ilta-auringossa.

På grund av regn och dimma såg man tyvärr inte glaciären från planet, men däremot norska fjäll i kvällssolen.

3 kommenttia:

  1. Islanti näyttää mukavan eksoottiselta ja vähän satumaiseltakin, ei ole tullut käytyä...

    VastaaPoista
  2. Haa, tästä saatiinkin idea seuraavaan ulkomaanmatkaa varten! Mieskin innostui heti. Näyttää upealta ja tosiaan eksoottiselta!

    VastaaPoista
  3. Karkkis, suosittelen todella! Samalla tavalla eksoottista kohdetta ei hevilä löydä. Kovin lämmintä Islannissa ei ole kesälläkään (+15 kesäkuussa) ja nähtävyydet sopivat parhaiten ulkoilmassa viihtyville, mutta jos nämä ehdot hyväksyy on se ehdottomasti erityinen matkakohde. Just nyt aika halpakin, Reykjavikista saa tasokkaan hotellihuoneen hintaan 60 € / yö, ja oluen saa keskustassa alle kolmella eurolla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!