maanantai 19. elokuuta 2013

Hyllyjä tauluille - Hyllor för tavlor

Halusin kokeilla taulujen ripustukseen vaihteeksi jotain muuta kuin perinteistä seinän reikäjuustoksi poraamista. Päätin siksi hankkia tauluhyllyjä, ja innostuinkin niistä niin että nyt niitä on kolmessa eri huoneessa.

Jag ville för omväxlingens skull prova något annat sätt att hänga upp tavlor än att borra väggarna fulla med hål så att det påminner om schweizerost, och skaffade tavelhyllor. Och så blev jag så inspirerar av dem att jag satte upp sådana i tre olika rum.

Makuuhuoneessa - I sovrummet

Huomasin kuitenkin että tauluhyllyt toimivat parhaiten hyödyntämällä sitä että ne ovat nimenomaan hyllyjä, joten asetelman ei tarvitse koostua pelkästää tauluista vaan hyllyille voi asetella muutakin.

Märkte att tavelhyllorna fungerar bäst när man utnyttjar att de är hyllor, så man behöver inte nöja sig med enbart tavlor på väggarna utan kan placera även annat på hyllorna.

Olohuoneessa - I vardagsrummet

 

Onnistuinein asetelma on ompelunurkkauksessani, jossa taulut sopivat mielestäni parhaiten seinän väriin ja elävöitin lasipullon laittamalla siihen puisia neulepuikkoja.

Det trevligaste stillebenet finns i min syhörna där tavlorna passar i mitt tycke bäst med väggfärgen och jag piggade upp glasflaskan med stickningsstickor i trä.

Työhuoneessa - I arbetsrummet

Huomasin myös että hyllyille kannatta keskenään eri korkuisia tauluja ja esineitä, niistä tuli parempi rytmi. Tauluhyllyt ovat Ikeasta.

Jag märkte också att det lönar sig att placera olika höga tavlor och föremål på hyllorna, det ger bättre rytm. Tavelhyllor från Ikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!