lauantai 8. elokuuta 2015

Haikutusut - Hajkalas

Tuleva meribiologi täytti kymmenen, ja innostuin järkäämään hai- ja kalateemaista tarjottavaa juhliin. Kalapasteijoita (kinkku-paprikatäytteellä tosin), kalaserviettejä ja haimuffinsseja - joiden marsipaanievät valitettavasti lysähtivät.

Den blivande marinbiologen fyllde tio, och jag blev inspirerad till att laga kalasbord med hajtema. Fiskpastejer (med skink-paprikafyllning), fiskservietter och hajmuffins - vars marsipanfenor tyvärr slokade.

 
Ja sitten pari kunnianhimoisempaa juttua: Pinterestistä löytyi hieno vesimelonihai, joka oli pakko toteuttaa. Kidasta löytyi meloni-persikkasalaattia.

Och sedan några lite mera ambitiösä grejer: hittade på Pinterest en vattenmelonshaj, som jag bara måste förverkliga. I gapet fanns melon-persikosallad.

Ja tietysti meillä piti olla haikakku. Tilasin harmaata kakkuväriä jolla maalata valkoinen sokerimassa hainharmaaksi, mutta erehdyksessä olinkin tilannut tummansinistä väriä. Haista ei siksi tullut ihan sellainen kuin olisin halunnut, mutta ihan kelpo ensimmäiseksi haikakuksi kuitenkin - ja luulenpa ettei se jää viimeiseksi. 

Och förstås skulle vi ha en hajkaka. Jag hade beställt grå kakfärg för att måla den vita sockermassan hajgrå, men hade i misstag beställt mörkblått. Hajen blev därför inte helt som jag tänkt mig, men en helt duglig första hajkaka ändå - och jag tror att den inte kommer att bli den sista hajkaka. 
Ehdin kuvata haita vasta kun kynttilät olivat jättäneet kakkuun reikiä ja se oli osittain syöty, ei siis parhainta mahdollista dokumentointia. Muffinssien marsipaanievistä huomasin että sokerimassa on parempaa pienten yksityiskohtien tekemiseen, sillä marsipaaniin verrattuna se kuivuu nopeammin ja pitää ryhtinsä jopa jääkaapissa. Hainhampaat olivat hyvin kuosissa vielä seuraavana päivänä, kun taas marsipaanievät sulaneet kuorrutukseen kiinni.

Jag hann ta en del av bilderna först när kakljusen lämnat hål i kakan och den har halft uppäten, inte den bästa dokumentationen alltså. Av muffinsarnas marsipanfenor märkte jag att sockermassa är ett bättre material för mindre detaljer, jämfört med marsipan torkar den snabbare och håller formen till och med i kylskåp. Hajtänderna höll bra sin form ännu följande dag, medan marsipanfenorna smultit och klibbat fast i glasyr.

1 kommentti:

  1. Hienoja leipomuksia ja mahtava vesimelonihai! Olen ihan tulevan meribiologin fani, sillä kala- ja haijutut ovat niin hauskoja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!