maanantai 14. helmikuuta 2011

Karnaluks

Lauantaisen lankamatkan kohteena ollut lanka- ja käsityöliike Karnaluks sijaitsee lähellä Tallinnan bussiasemaa ja Stockmannia, eli ei kovin kaukana satamasta ja vanhasta kaupungista. Meidän kuusihenkinen seurueemme oli kuitenkin laiskaa, joten ajoimme tilataksilla satamasta perille hintaan 10 €. Osoite on Hermanni 1, mutta paikan päällä on syytä olla tarkkana että löytää oikean oven - tämä on nimittäin ainoa kyltti talon ulkopuolella:

Lördagens garnresa hade som mål garn- och handarbetsaffären Karnaluks, som ligger nära Tallinns busstation och Stockmanns varuhus. Inte särskilt långt från hamnen och gamla stan alltså, men vårt sexpersoners sällskap var på slött humör så vi tog en maxitaxi från hamnen till priset 10 €. Adressen är Hermanni 1, men väl framme gäller det att hålla ögonen uppe för att hitta rätt dörr - det här är nämligen den enda skylten:


Markkinointibudjetti ei ilmeisesti ole suuren suuri, vaikka nettisivut ovat viroksi, suomeksi ja venäjäksi. Rappukäytävässä on opasteet tähän malliin:
Marknadsföringsbudjeten är tydligen inte särskilt stor, trots att webbsidorna finns på estniska, finska och ryska. I trappuppgången finns skyltar i den här stilen:


Mutta kun on löytänyt perille toiseen kerrokseen voikin sitten keskittyä tutkailemaan paikan valikoimaa: PALJON erilaisia lankoja, nauhoja, käsityötarvikkeita (kuten puikkoja yms), helmiä, nappeja, solkia, pitsejä, tupsuja ja mitä kaikkea.
Men när man väl hittat fram till den andra våningen kan man koncentrera sig på att undersöka sortimentet: MASSOR med olika garn, snören, handarbetstillbehör (så som stickor etc), pärlor, knappar, spännen, spetsar, tofsar och allt möjligt.

Tavaroiden esillepanoon ei juurikaan ole panostettu, paikka muistuttaa enemmän varastoa kuin kauppaa. Mutta lankalaareissa on selkeät aaneloset joista selviää langan nimi, koostumus ja hinta.
Produkterna finns uppställda i papplådor, så stället påminner mera om ett förråd än en affär. Men på garnlådorna finns tydliga A4-lappar ur vilka garnets namn, sammansättning och pris framgår.


Lankoja on joka lähtöön ja makuun, myös tunnettuja saksalaisia ja italialaisia merkkejä ja laadukkaita silkki-, alpakka- ja kashmirlankoja. Paljon on myös akryyliä ja muita keinokuituja jotka ilmeisesti ovat paikallisten suosiossa. Kannattaa siis katsoa tuoteselostetta ja niitä aanelosia tarkkaan.
Det finns alla sorters gran och kvaliteter, även kända italienska och tyska garnmärken och kvalitatetsgarn så som siden-, alpacka- och kashmirgarn. Mycket konstfibrer så som akryl finns också, de faller visst lokala stickare i smaken. Det lönar sig alltså att kolla noga produktdeklarationen och A4-lapparna.


Hintoja on ilmoitettu kaksi, isommalla fontilla kirjoitettu on hinta jos ostaa vähintään 10 kerää yhtä ja samaa lankaa ja väriä, kalliimpi alempana oleva on hinta jos keriä ostaa 1-9.
Det finns två olika priser, det som skrivits med större typsnitt är priset om man köper minst tio nystan av ett och samma garn och färg, det dyrare som står med mindre stil är priset för 1-9 nystan av garnet.

Maksuvälineenä kelpaa vain käteinen, joten euroja kannattaa varata mukaan. Ja saman talon alakerrasta löytyy ihan siisti biljardibaari joka voi varmaan tarvittaessa toimia miesparkkina :-). Meidän seuruella meni Karnaluksissa nimittäin kaksi tuntia ihan huomaamatta.
Som betalningsmedel accepteras endast kontanter, så reservera en lämplig summa euron med. I samma byggnad finns också en helt snygg biljardbar som säkert vid behov kan fungera som parkering för herrar :-). Vårt sällskap trivdes nämligen i Karnaluks i två timmar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!