keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Täällä taas - Här igen

Nettiyhteys epäkunnossa ja paha syysflunssa, siinä selitys viime viikkojen laiskalle bloggailulle. Eikä nytkään käsityöasiaa vaan ruuanlaittoa, mutta onhan sekin eräänlaista käsityötä.

Nätförbindelsen i olag och hemsk höstflunsa, därav de tysta bloggveckorna på sistone. Inga handarbeten den här gången heller utan matlagning, men visst kan man se det som ett slags handarbete det med.


Sitrushedelmäfriikki esikoiseni löysi reseptikokokelmasta sitruslotan, ja halusi kokeilla sitä. Resepti on otettu talteen varmaan about kymmenen vuotta sitten (enkä ole sitä kertaakaan tehnyt, krhm...) mutta löytyy myös täältä.

Min äldre son som är galen i citrusfrukter hittade i vår receptsamling en citruslotta, som han ville pröva på. Receptet har jag sparat säkert i tio år (utan att en enda gång laga det, krhm...) men finns också här på finska.


Lopputulos oli komea mutta tämän Junior Master Chefin mielestä liian kirpeä kun käytimme kahta lajia greippejä - linkin reseptissä yllä on yhdistetty appelsiineja ja verigreippejä mikä varmasti toimii paremmin. Kokki lupasi myöhemmin palata asiaan appelsiiniversiolla, mutta tämäkin oli raikas jälkiruoka.

Resultatet var vackert men lottan enligt denna Junior Master Chef för sur, eftersom vi använde två oliga slags grapefrukter - i länkens recept kombineras apelsiner och blodgrapefrukter som säkert funkar bättre. Kocken lovade återkomma senare med en apelsinversion, men också den här var en fräsch efterrätt.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Minä rakastan sitrushedelmiä, joten tämä olisi varmasti minun makuuni. Hauskaa, että sinulla on siellä oma Junior Masterchef!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla appelsiiniversiota, tämä on helppo ja näyttävä jälkkäri. Oma Junior Master Chef on paitsi hauskaa myös kätevää, intoa piisaa enemmän kuin meikäläisellä ja äsken valmistui juuri kotitekoisia susheja! Niistä lisää myöhemmin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!