lauantai 21. joulukuuta 2013

Joululeivontaa - Julbakning

Meillä on viime päivinä leivottu jouluisesti sekä suolaista että makeaa: piparkakkuja ja näkkileipää. Pipareista teimme muassa söpöjä haukia ja rajuja pääkalloja.


Vi har de senaste dagarna julbakat både salt och sött. Av pepparkaksdeg gjorde vi bland annat söta gäddor och häftiga dödsskallar.


Näkkileivästä syntyi piparkakkumuoteilla joululahjaksi monenmuotoisia näkkileipiä: kukkia, palapelin paloja, muumeja ja hattivatteja, luita ja kissoja.

Med pepparkaksformer blev det alla möjliga formers knäckebröd att ge i julklapp: blommor, pusselbitar, mumintroll och hattifnattar, ben och katter.
En ole koskaan aiemmin leiponut näkkileipää itse, mutta se oli vaivatonta ja leivistä tuli hyvän makuisia. Ja piparimuoteilla aika hauskoja, joten uskon näkkileipää joululahjaksi saavien ilahtuvan. 

Jag har aldirg förr bakat knäckebröd själv, men det var lätt och de blev goda. Och med pepparkaksformerna blev det ganska vitsiga bröd, så jag tror att de som får knäckebrödav oss blir glada.

4 kommenttia:

 1. Nuo näkkileivät on hyvä idea. Ne ovat kuin ruiskeksejä tuolla tavalla. Hienoa.

  Vakkarilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja olivat tosiaan helppoja ja toteuttaa, ja piparimuoteilla voi varioida paljon lopputulosta.

   Poista
 2. Minä en kestä, miten hienoja leipomuksia! Jouluhauket on arvatenkin tulevan meribiologin luomuksia? Niin hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan oikein Karkkis, tuleva meribiologi vastasi haukien koristelusta. Mutta itse hauet teimme kyllä Marimekon haukipiparimuotilla.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!