lauantai 15. joulukuuta 2012

Viikon kasvikuvat - Veckans växtbilder

Sain tänään muuten vaan lempikukkiani, neilikoita. Sinisessä maljakossa valkoisista kukista tuli isänmaallinen asetelma, ja valon puutteen kuvaustilanteessa pelasti pyöreä valaisin ikkunalaudalla.

Jag fick idag annars bara mina favoritblommor, nejlikor. I en blå vas blev det ganska patriotisk stämning av de vita blommorna, och bristen på dagsljus kompenserades med en rund lampa på fönsterbrädet.


Neilikoiden yhteydessä on kommentoitava Sinkkuelämää-sarjassa esitettyä halveksuntaa neilikoita kohtaan. Muistattehan: "They're filler flowers", ja jakson lopussa neilikoille kävi näin:

I samband med nejlikor måste jag kommentera föraktet mot dem som framfördes i Sex and the City. Ni minns säkert: "They're filler flowers". Och i slutet av episoden gick det så här:Neilikoita on morkattu mm. myös The Guardian -lehdessä. Minä olen neilikoista täysin päinvastaista mieltä, minusta ne ovat tyylikkäitä ja kauniita. Ja ne kestävät todella pitkään melkein ilman vettä, seikka jota laiska kukkien ihailija arvostaa.

Nejlikor har också bl.a. i The Guardian. Jag är helt av motsatt åsikt när det gäller dem, tycker nejlikor är stiliga och vackra. Och de håller länge nästan utan vatten, vilket en lat blomentusiast som jag uppskattar.

3 kommenttia:

 1. Heips - kauniita valkoisia neilikoita sinullakin! No minä en ymmärrä yhtään tuollaista neilikoiden halveksuntaa...kukka kuin kukka, ja kauneus on aina katsojan silmissä :). Että oikein kukillekin pitää luoda jokin käsittämätön statusleima :O.

  VastaaPoista
 2. Aikoinaan neilikka oli miltei ainut kukka, jota kannettiin kotiin, sillä joko ruusuja ei saanut tai ne olivat ihan liian kalliita. Neilikka oli myös hautajaiskukka, myös minun muistikuvissani. Vieläkin kun näen neilikoita, minulle tulee mieleen hautajaiset. Olen yrittänyt kasvattaa itseäni pois tästä assosiaatiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostava tieto Celia! Itselleni tulee valkoisista liljoista mieleen hautajaiset kun mummoni aina piti niitä hautajaiskukkina ja vain niihin sopivina. Vaikka neilikoista pidänkin tulee kirkkaanpunaisista neilikoista mieleen pioneerien Leninin patsaan juurelle laskemat kukat Neuvostoliitossa 70-luvulla, Itä-Euroopassa punaisia neilikoita käytettiin sosialismin aikana paljon ja nimenomaan julkisissa kukituksissa. Kaikenlaisia assosiaatioita kukista tuleekin mieleen...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!