lauantai 3. toukokuuta 2014

Viikon kasvikuvat - Veckans växtbilder

Tällä viikolla taas ulkokuvia - ja paljon! Kävin nimittäin hienolla luontoretkellä Tammisaaressa ja sain valtavasti kuvamateriaalia. Valko- ja keltavuokkoja, kieloja, sananjalkoja ja paljon muita kasveja kevätmetsässä.

Den här veckan utebilder igen - och många! Jag var nämligen på en fin naturutflykt i Ekenäs och fick mängdvis med bildmaterial. Vit- och gulsippor, liljekonvaljer, ormbunkar och många andra växter i vårskogen.
  
   
 
 
 
 
 
  

2 kommenttia:

  1. Oi kevään ihanuutta! Oltiin miehen kanssa tänään tavanomaisella pitkällä lenkillämme ja vertailimme koivujen eri vaiheessa olevaa vihreyttä. Osassa oli jo aivan oikeat hiirenkorvat, osassa taas vasta silmu oli juuri ja juuri aukeamassa. Mitä on muuten hiirenkorvat ruotsiksi, onko se sama?

    Vakkari

    VastaaPoista
  2. On tosiaan kiinnostavaa verrata miten pitkällä osa puista jo on ja miten toiset vasta lehtientekemisen alussa. Toinen kiinnostava seikka on miten erivärisiä puiden silmut ja nuput ovat siihen verrattuna, että keskikesällä kaikki lehdet ovat melkein samaa syvänvihreää. Koivun hiirenkorvista puhutaan myös ruotsiksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!