torstai 1. toukokuuta 2014

Hauskaa vappua! - Glad valborg!

En piittaa perinteistä vappuruuista kuten simasta ja tippaleivistä, mutta munkeista sitten senkin verran. Tänä vuonna väkersin munkkeja parilla eri reseptillä testimielessä, ja meinasimme hukkua munkkeihin.

Jag bryr mig inte om traditionell valborgsmat som sill, mjöd eller struvor, men tycker desto mer om munkar. I år gjorde bakade jag munkar med några olika recept för att testa, och vi höll på att drunkna i munkar.Vaikka kuohujuoma on tyypillisempi vappujuoma, on hyvä olut kevääseen sopiva juoma. Tässä pari tutkielmaa kultaisesta juomasta keväisen illan auringonvalossa.

Trots att skumpa är drycken man ska ha idag, passar god öl också bra till vårfirandet. Här några studier om den gyllene drycken i vårig kvällssol.


Ja lopuksi hieman teemaan sopivaa huumoria Jubalta:

  Hauskaa vappua! Trevlig valborg!

2 kommenttia:

  1. Oijoi, munkit! Minä en pienenä välittänyt munkeista, mutta nyt olen oppinut arvostamaan niitä. Varsinkin tuoreita tietysti, nam! Viime vuonna tein ekan kerran itse. Tänävuonna en kerinnyt tehdä, mutta kyllä niitä muulloinkin voi tehdä kuin vappuna.

    VastaaPoista
  2. Aivan totta Karkkis, munkkeja voisi hyvin tehdä vuoden ympäri. Itse olen jotenkin kangistunut niin että muistan aina vappuna miten paljon pidän munkeista ja jaksan silloin niitä leipoa, mutta muulloin en. Hieman outoa...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!