maanantai 12. maaliskuuta 2012

Karnaluksista - Om Karnaluks

Sunnuntain Hesarissa oli kirjoitus Tallinnan Karnaluksista otsikolla "Paratiisi". Anna-Stina Nykäsen kirjoitus rinnastaa langanhamstrausmatkan Tallinnaan perinteisesti suuntautuneisiin viinanhakumatkoihin. "Kun käsitöiden tekeminen nyt on muotia, hamstrataan tätäkin kamaa", Nykänen kirjoittaa lankoja ja käsityötarvikkeita tarkoittaen.

Söndagens Helsingin sanomat hade med rubriken "Paradiset" en artikel om Karnaluks i Tallinn. Anna-Stina Nykänen skriver om hur kvinnor reser till Tallinn för att hamstra garn på samma sätt som finnar så ofta hamstrar sprit där. "Nu när det är på mode att handarbeta hamstrar man också sådant här", skriver hon om garn och handarbetsmaterial.


Rohkenen kuitenkin epäillä että Karnaluksissa kävisivät muoti-ilmiön takia käsitöihin hurahtaneet. Ja syynsä langanhakureissuihin Tallinnaan on takuulla myös sillä että a) vastaavaa valikoimaa samassa paikassa ei Suomesta löydy mistään, b) Karnaluksin hinnat ovat merkittävästi halvempia kuin Suomessa ja c) käsityöliikkeet ovat Suomesta huvenneet tasaista tahtia. Mutta siitä olen toimittajan kanssa samaa mieltä että paratiisihan Karnaluks on lankahamsterille, ja että holttihan siellä menee. Ja että uudelle hamstrausreissulle tekee mieli.

Jag ifrågasätter visserligen om de som reser till Tallinn för att besöka Karnaluks håller på med handarbete för att det är på modet. Och garnhamstring i Tallinn beror garanterat också på att a) motsvarande urval på ett och samma ställe inte finns i Finland, b) priserna i Karnaluks är betydligt billigare än hemma och c) handarbetsaffärerna försvunnit från Finland i jämn takt. Men det håller jag med om med journalisten att Karnaluks är ett paradis för garnhamstern, och att man nog tappar besinningen där. Och att man vill åka på ny hamstringsresa.

2 kommenttia:

  1. Älä muuta viserrä! Karnaluks on muidenkin tarvikkeiden kuin lankojen oslta verratton shoppaulukohde - paratiisi, ehdottomasti!

    VastaaPoista
  2. kävin myös pariviikkoa sitten karnaluxissa ja abarkhanilla käsityötarvike ostoksilla. onhan siellä paljon kaiken näköistä ja edullista ostettavaa myös löytyy vaikka ei sielläkään kaikki halpaa ole. verkkokaupasta saa hintatiedot ennen matkaa ja ostokset voi suunnitella etukäteen, mikä on hyvä juttu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!