lauantai 9. tammikuuta 2010

Tervetuloa!

Toteutin vihdoin suunnitelmani omasta blogista, tervetuloa siis katseleemaan projektieni suunnittelua ja etenemistä! Pääpaino tulee olemaan neuletöissä, toisinaan saan toivottavasti joitakin helmikorujakin aikaiseksi ja esiteltyä. Erilaiset sisustusnäperryksetkin tulevat kuulumaan repertuaariin.


Hieman harrastukseni taustoista: Olen harrastanut neulomista lukio-ikäisestä, koko ajan innostuneemmin. Virkkaamaan opettelin kunnolla vasta pari vuotta sitten, ja se onkin toistaiseksi pysynyt neulomisen varjossa. Teininä hurahdin vaatteiden ompelemiseen, mutta se harrastus on lasten myötä jäänyt vähemmälle - on helpompaa ottaa esiin neuletyö kuin ompelukone ja kangaspaloja täynnä nuppineuloja, ja poikalapseni ovat osoittaneet pienestä pitäen suurempaa mielenkiintoa (eli räpläyshalua) ompelukonetta kuin keskeneräisiä neuleitani kohtaan. Nykyään käsillä tekeminen on melkein elinehto, neulon aina katsoessani telkkaria ja usein lukiessa. Samoin työseminaareissa neulominen auttaa keskittymään kuuntelemiseen: kun saan kädet keskittymään mekaaniseen työhön voin keskittää aivoni kuuntelemaan puhetta. Tätä on ulkopuolisten vaikea käsittää, he kun saattavat luulla että keskityn neulomiseen kuuntelemisen sijaan vaikka asia on päinvastoin.


Suhtaudun väreihin intohimoisesti: rakastan värikkyyttä ja tiettyjä värejä, toisia taas inhoan yli kaiken. Muun muassa ruskea on inhokkini, ja koska neulon useimmiten käyttövaatteita itselleni tässä blogisssa tuskin nähdään ruskeita neuleita.


Vielä lyhyesti blogin nimestä: koska aion blogata sekä suomeksi että ruotsiksi halusin nimen joka ei ole kumpaakaan muttei myöskään englantia. Humanistina tunnen vetoa latinaan vaikken latinisti olekaan, joten latina vei pisimmän korren. Sanan villa sisältävä sananparsi sopi tähän tarkoitukseen kuin.... lanka silmukkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!