perjantai 5. joulukuuta 2014

Luukku 5 - Lucka 5

Viidennessä luukussa on ruokavihje huomiselle. Mikä voisi olla suomalaisempaa kuin poronliha yhdistettynä ruisleipään ja maitotuotteisiin? No tietysti poronliha yhdistettynä ruisleipään, maitotuotteisiin ja siniristilippuihin! Isänmaallisuuden lisäksi nämä pororuisnapit ovat nopeaa, näyttävää ja erittäin maukasta naposteltavaa juhliin ja illanviettoihin.

I den femte luckan blir det mattips för morgondagen. Vad kunde vara mera finländskt än renkött kombinerat med rågbröd och mjölkprodukter? Nå förstås renkött kombinerat med rågbröd,  mjölkprodukter och blåvita flaggor! Förutom forsteländska, är de här renrågknapparna en snabb, stilig och delikat rätt att bjuda på.
 Pororuisnapit:   
1 pss ruisnappeja
1 punasipuli
2 dl ranskankermaa
200 gr maustettua tuorejuustoa maun mukaan (valkosipuli, aurinkokuivattu tomaatti tms)
150 gr poron kylmäsavurouhetta
tuoretta ruohosipulia

Pilko punasipuli pieneksi ja sekoita ranskankerman, tuorejuuston ja pororouheen kanssa. Levitä noin  teelusikallinen per ruisnappi ja silppua päälle ruohosipulia. Liput ovat vapaaehtoisia!

Renrågknappar:
1 påse rågknappar
1 rödlök
2 dl creme fraiche
200 gr smaksatt färskost enligt smak (vitklök, soltorkad tomat el.dyl.)
150 gr kallrökt renköttkross
färsk gräslök

Finhacka rödlöken och blanda med creme fraiche, färskost och renkross. Fördela ca en tesked per rågknapp och strö på klippt gräslök. Flaggorna är valfria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!