lauantai 6. joulukuuta 2014

Luukku 6 - Lucka 6

Ab asinon joulukalenteri on siitä perinteinen, että kuudes luukku liittyy itsenäisyyspäivään. Nämä kaksi Leijonien pientä kannattajaa kaljapullonkorkkimyssyineen sopivat joulukuun kuudenteen kuin frakit Linnaan! Tuleva meribiologi askarteli pienille jääkiekkofaneille mahtavat kannattajapipot viime vuoden lätkän MM-kisakatsomoon.

Julkalenderna i Ab asino är på så sätt traditionell, att den sjätte luckan har att göra med självständighetsdagen. De här två små supportrarna av Lejonen med sina mössar av ölflaskkorkar passar till den sjätte december som en frack på Slottet! Den blivande marinbiologen pysslade roliga mössor till de små ishockeyfansen till förra årets VM.
Mosi-Mos the Mouse & Clemme (Clementine) the Bull

Jatketaan vielä toisella isänmaallisella teemalla: minusta kahden kynttilän polttaminen ikkunoissa itsenäisyyspäivänä on kaunis ja tunnelmallinen perinne. Oma versioni on tänä vuonna sinivalkoinen ja kierrätyshenkinen.

Vi fortsätter ännu med ett till forsterländskt tema: jag gillar den vackra och stämningsfulla traditionen att ha två ljus i fönstrena på självständighetsdagen. Min version är i år blåvit och har återvinningsanda.
 Hyvää itsenäisyyspäivää!

Ha en bra självständighetsdag!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!