tiistai 8. maaliskuuta 2011

Neuleohjelmaa telkusta - Stickningsprogram i tv

Huomasin pari viikkoa sitten sattumalta että Liviltä tulee pe, la ja su ohjelma nimeltä Neulontakerho. Kuulosti kiinnostavalta ja piti tietysti katsoa. Puolen tunnin ohjelma on alkuperäiseltä nimeltään Kniity gritty, ja esittelee joka jaksossa yhden tai pari neuleprojektia neulesuunittelijan johdolla, joita kolme neuleharrastajaa sitten neuloo studiossa ja kommentoi työn kulkua.

Märkte av en slump att det på Liv-kanalen kommer fredag, lördag och söndag ett stickningsprogram, Neulontakerho. Lät intressant och behövde naturligtvis utforskas. Det visade sig vara ett amerikanskt program Knitty gritty, som i varje 30-minutersavsnitt presenterar ett eller flera stickningsprojekt under ledning av någon stickningsdesigner, och som tre stickningsintresserade sedan stickar i studiosoffan och kommenterar arbetets gång.

Ohjelman nettivisujen mukaan se "presents fresh, fierce and fabulous ideas for creative knitters of all skill levels" mikä kuulostaa hyvältä. Neljä jaksoa nähtyäni en kuitenkaan vielä ole vakuuttunut siitä että ideat ovat fierce tai fabulous, eikä ohjeiden seuraaminen telkusta tunnu luontevalta vaikka työvaiheet esitellään selkeästi ja ohjeet löytyvät ohjelman kotisivuilta. Omassa tahdissa eteneminen kirjallisten ohjeiden pohjalta on enemmän minun juttuni. Mutta onhan se mukavaa että neulominen saa näköradioaikaakin. Lempiohjelma Neulontakerhosta ei kuitenkaan tule - sen sijan on jo varannut Muodin huipulle (kelpaa sekä kotimaisena että alkuperäisenä). Vajaa tunti enää niin minä ja neuletyöni liimaannumme telkkarin ääreen viikon (tv)kohokohdan ajaksi. "Make it work!"

Enligt programmets hemsida lär det "presents fresh, fierce and fabulous ideas for creative knitters of all skill levels" som ju låter bra. Men efter att sett fyra avsnitt är jag inte så övertygad om att idéerna är fierce eller fabulous, och att följa med beskrivningarna i tv känns främmande - trots att arbetsskedena visas tydligt och beskrivningarna finns på programmets webbsida. Att sticka i egen takt enligt ett skriftligt mönster är nog mera min grej. Men visst är det kul att stickning syns i tv också. Favoritprogram blir Neulontakerho ändå inte, den platsen har redan Muodin huipulle reserverat (både som original och inhemsk version). Om en knapp timme parkerar jag med min stickning framför tv:n för veckans (tv)höjdpunkt. "Make it work!"

4 kommenttia:

 1. Täälläkään ei olla ko. ohjelman suhteen mitenkään vakuuttuneita... Ei siinä kyllä kovin paljoa uutta asiaa ole tullut? Ehkä joskus jotain hyviä vinkkejä tms, mutta ikinä ei ole tullut tehtyä mitään niillä ohjeilla.

  VastaaPoista
 2. Lohduttavaa kuulla että muitakin skeptikkoja löytyy :-). Välillä on vaikea sanoa miksi jostain ohjeesta innostuu ja toisesta ei, Neulontakerhossa on vähän sama juttu eli jostain syystä ei innosta vaikka periaate on hyvä.

  VastaaPoista
 3. Monesti niillä vielä on melko kamalia lankavalintoja...

  VastaaPoista
 4. Niinpä. Viikonloppuna tuli jakso konttineuleesta, joka kiinnosti kunnes selvisi että konttineuletekniikalla tehdään taulu. Olisivatpa edes tehneet kassin...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!