sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Ostostunnustuksia - Shoppingbekännelser

Kävin lauantaina kirppiskierroksella ja mukaan tarttui hauska kahvikannu...
Var igår på loppisrunda, hittade en rolig kaffekanna...


... ja lautanen joka sopii eriparisiin kahvikuppeihini. Sekä kivi-, simpukka- ja fossiilikokoelman alustaksi.

... och en tallrik som matchar min samling kaffekoppar, och också som underlag för sten-, snäck- och fossilsamlingen.En varsinaisesti tarvitse kannua enkä lautasta, mutta koska olen viimeksi ostanut kavikannun vuonna 1999 ja toisen siis nyt annan itselleni anteeksi. Eikä lautanenkaan ollut hinnalla pilattu.

Egentligen behöver jag varken kannan eller tallriken, men eftersom jag senast köpt en kaffekanna år 1999 och den andra nu förlåter jag mig. Och tallriken var inte dyr heller.

Sen sijan tätä on vaikeampi perustella:
Det som däremot är svårare att motivera är det här:


Minunhan ei pitänyt ostaa lankaa pitkään aikaan, tai korkeantaan mustaa toiseen hameeseen. Mutta sitten Anttila meni ja tarjosi kuponkia jolla sai -30% neulelangoissa, ja minähän sorruin.

Jag skulle ju inte köpa garn på en lång tid, men så erbjöd Anttila en kupong som gav -30% rabatt på garn, och jag kunde inte motstå.

3 kommenttia:

  1. Det där är lite som jag och Stockas stamkundsrea förra veckan - jag sku absolut inte köpa mera skor men så gick jag ändå för att se vad de hade. Visste att det inte var en bra idé, för klart jag hittade snygga sandaler där... ska sätta dem på bloggen i ngt skede den här veckan :)

    VastaaPoista
  2. Lösning på dilemmat: inte göra antishoppinglöften! :-)

    VastaaPoista
  3. Jag har kommit fram till att det är bäst :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Tack för din kommentar!